Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiçekli beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri Turan Balak, Musa Şevik, Hüseyin Aktürk ve Dursun Kılıç ile birlikte NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret etti.

NEVÜ Genel Sekreteri Nihat Çavuşoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette, dernek ve yürüttükleri çalışmalar hakkında Rektör Aktekin’e bilgi veren Başkan Çiçekli, Türk mutfağını tanıtmak ve yaşatmakla birlikte sektörel sorunları çözerek bölge turizmini daha da canlandırmak adına projeler planladıklarını söyledi.

Rektör Aktekin ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Çiçekli ve yönetimine teşekkür etti.  Dünyanın ve Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin doğal ve tarihi yapısıyla birlikte zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu belirten Rektör Aktekin, özellikle Türkiye’nin ilk ve tek Turizm Araştırmaları Enstitüsü’ne sahip bir üniversite olarak bu değerlere sahip çıkılması, tanıtılması ve sektörel sorunların çözümüne yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.  Aktekin ayrıca Turizm Fakültesi ile Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan bölüm ve programlarla da alanında uzman nitelikli bireyleri yetiştirdiklerini sözlerine ekledi.