Türkiye ve dünyanın turizm profesyonellerinin bir araya gelerek, projeler ürettiği ve hayata geçirdiği gelişimci bir oluşum olan TUR-İD birlikte düşünmek, aynı hedefe paylaşarak yürümek, ülke ve dünya turizmine hep birlikte ve en iyi şekilde hizmet vermek hedefiyle çalışmaktadır. Turizmin tüm kollarından üyeleri olması ve bu üyelerin de aktif bir şekilde birbirlerine fayda sağlaması misyonuyla yola çıkan TUR-İD’in hedefleri arasında, genç turizmciler için de ayrı bir platform kurmak ve onları hem sektörün duayenleri, hem de akademisyenler ile buluşturarak daha nitelikli turizmcilerin yetişmesine katkıda bulunmak yer alıyor.

Turizm sektörünün ülke ve dünya ekonomisi içindeki öneminin anlaşılması ve gelişmesi için, gerek sosyal medyanın gerekse ülke yöneticilerinin dikkatini çekerek, “TUR-İD Genç Akademi” ile “Turizm Profesyonellerini” bir araya getiren platform, bu sayede tecrübe ve gençlik dinamizmini buluşturarak yeni fikirler ve projelerle geleceğin turizmine yön vermeyi hedefliyor. Bu fikirle yola çıktıkları ‘Zoom Söyleşileri’nin ikinci bölümünde, “Üniversite-Turizm Sektörü İşbirliği Olanakları” ele alındı. NEVÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın’ın konuşmacı olarak yer aldığı program, zoom üzerinden online olarak yayınlandı.

Yaklaşık iki buçuk saat süren programda, üniversite-sektör işbirliği olanakları değerlendirildi. Özellikle sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli bilginin ortaya konması kapsamında akademinin sektöre bu konuda nasıl destek verebileceğinin tartışıldığı programın en önemli çıktısı, üniversite-sektör işbirliğiyle ortak projeler üretmek olarak belirlendi.

Aydın, bütünsel temsile sahip olmak ve birbirinden güç almak için her branş ve kademede turizmin profesyonelleri ve akademisyenlerinin organize bir yapı altında toplanmasının önemine değinildiği bu programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.