1-5 Kasım 2021 tarihleri arasında NEVÜ ev sahipliğinde düzenlenen “UNITELE Proje Toplantısı”na Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Linnaeus University, Belarusian State University, Polotsk State University, Yanka Kupala State University of Grodno, Brest State Technical University, Sukhoi State Technical University of Gomel ve Belarusian State Agricultural Academy kurumsal yetkilileri katıldı.

UNITELE proje ortakları ve NEVÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi yetkililerinin katılımı ile gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarının ardından Proje Koordinatörü Valentina Vasicheva tarafından proje ile ilgili detaylar aktarıldı.

NEVÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Öğr. Gör. Makbule Talip Fişekçioğlu’nun üniversitenin tanıtımını gerçekleştirdiği toplantının ikinci oturumunda Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Uzmanı Özlem Kalkan “Türk Eğitim Sistemi”, “Kalite Yönetimi” ve “NEVÜ’de Kalite Yönetim Sistemleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Üniversitelerde eğitimin ve kalite güvence sistemlerinin geliştirilmesinin hedeflendiği 1-5 Kasım 2021 tarihleri arasında sürecek olan UNITELE proje toplantıları ile öğretmen eğitimi, yenilikçi öğretim teknikleri ve öğretmen eğitiminde kalite güvence sistemleri hakkındaki uygulamaların incelenmesi ve eğitimin kalitesine katkı sağlanmasına yönelik yenilikçi yöntemler geliştirilmesi amaçlanıyor.