Müdürlüğünü Tuncay Bülbül´ün yürüttüğü Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu USET Hotel´de Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı´nın 08.08.2012 tarih ve 5119 sayılı yazısına aykırı olarak alkol satıldığını ya da satılmasına göz yumulduğu ile ilgili bilgilerin şubelerine geldiğini belirten Mustafa Uğur, basın mensuplarına şubelerine ulaşan ve konu ile ilgili çeşitli fotoğraflar dağıttı. 

Fotoğrafları göstererek Ürgüp Meslek Yüksekokulu USET Hotel´in gerek giriş kapısının yanında yer alan bahçesinde gerek kapalı yemek salonunda gerekse de otel odalarında açık bir şekilde alkol içildiğini iddia eden Mustafa Uğur, "Bu duruma müdahale etmesi gereken ilk kişi, bu konuda herkesin ilk muhatap alacağı kişi Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Müdürü Tuncay Bülbül´dür. Fakat Uçhisar´da ve Avanos´da bedelleri milyon liralarla ifade edilen çeşitli yapı hizmetlerine vakit ayrılınca doğal olarak bu tür işlemlere vakit ayıramıyor kendisi" şeklinde konuştu. 

Aldıkları ihbar telefonları ve ihbar maillerinde üniversitenin Ürgüp´deki oteline alkollerin üzerinde üniversite logosu olmayan, yönetici vasfındaki çeşitli isimlerin arabaları ile arka kapıdan getirildiğini ve alkol satışı esnasında hiçbir şekilde alkollü içeceklere adisyon açılmadığını ama parasının her müşteriden alındığının iddia edildiğini belirten Uğur, "Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç´ın üniversitelerde alkol satışını, alkol tüketimini yasaklayan yazısı 2012 yılında her üniversiteye göndermişken, iddialar ışığında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi´nin otelinde hangi akla, mantığa ve hayale göre alkol satışı yapılmaktadır, yahut satılmasına göz yumulmaktadır? Satılan alkollerin bedelleri kimin cebine girmektedir? Aynı otelde kuzu çeviren rektör neden bu durumlara sessiz kalmaktadır?" şeklinde sorular yöneltti. 

Bayram sonrasında USET ve TAFANA hakkında kendilerine ulaşan tüm iddiaları ve bilgileri muhatapları tarafından cevap verilmek üzere açıklayacaklarını belirten Uğur, "Nevşehir´de devletin malı deniz yemeyen domuz diyen kim varsa onların ensesinde Mustafa Uğur vardır, Türk Eğitim-Sen vardır" şeklinde konuştu.