Üniversitenin Tafana sosyal tesis binasında gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Çetin Pekacar, Prof. Dr. İsmail Bekçi, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Bülbül, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Aşure günü etkinliğine katılan herkese teşekkür eden ÜSET Müdürü Doç. Dr. Tuncay Bülbül, ?Bu yıl ikincisini düzenlenmiş olduğumuz ve geleneksel hale getirdiğimiz etkinliğimize katılımızdan dolayı teşekkür ederim.
 
Aşure, farklılıkların bir araya gelerek oluşturduğu leziz, tatlı bir yiyecek. Ben de her günümüzün aşure tadında geçmesini temenni ediyorum? diye konuştu. Muharrem ayının önemine değinen Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, bu ayda yapılan ibadetlerin kabul olmasını ve yapılan her aşurenin birlik ve beraberliğimizi güçlendiren unsurlar olması temennisinde bulundu.
 
Rektör Kılıç ?Yapılan ve dağıtılan her aşureyi, bizleri birbirimize bağlayan bir unsur olarak değerlendiriyorum. Aşurenin içerisinde birbirinden farklı pek çok yiyecek var. Bu yiyecekler, bir araya geldiğinde olağanüstü bir tatlı ve karışım meydana geliyor.
 
Bu mübarek günde bütün insanların, bir arada barış ve huzur içerisinde el ele vererek daha başarılı, daha huzurlu ve güvenli yarınlara birlikte bakmaları temennisinde bulunuyorum? dedi.

Konuşmaların ardından ÜSET öğrenci ve öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ?Muharrem Ayı? adlı şiir, değiş ve nefes dinletileri katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Etkinlik sonunda Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, ÜSET İkram Hizmetleri 2. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan aşurelerden davetlilere ikram etti.
Haber: Erdal KESİCİ