Üniversitenin bilimsel faaliyetlerin nitelik ve niceliğini arttırmak, üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirerek ortak bilimsel ve teknolojik projelerin geliştirilmesini sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, bünyesinde kurduğu Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTUAM)´u da büyütüp geliştiriyor.

Bu kapsamda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi merkez Damat İbrahim Paşa Yerleşkesinde 2.800 m2 alan üzerinde hizmet veren Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinin sağ ve sol tarafına ek bloklar yapılıyor. 4.500 m2 kullanım alanına sahip bloklar içerisinde; 27 adet laboratuvar, 10 adet araştırma ofisi, 2 adet seminer salonu 14 adet uzman odası, 10 adet cihaz odası, 2 adet numune kabul odası ve yönetici ofisleri yer alacak.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTUAM) ek blokların tamamlanarak hizmete açılması ile birlikte, modern test ve analiz cihazlarının yer aldığı, bilimsel araştırma, eğitim ve ölçümlerin yapıldığı merkez konumuna gelecek.