Urgenç, Kapadokya Üniversitesine yeni kazandırdıkları Ürgüp’teki 30 dönümlük araziden dolayı Karasar’a teşekkür etti.

Urgenç, “Bugüne kadar başta bölge insanımız olmak üzere 7 binin üzerinde öğrenciyi mezun etmiş bir üniversite olan Kapadokya Üniversitesi vakıf üniversiteleri içinde marka bir üniversite olmuştur.” dedi.

Ceylan da “Kapadokya Üniversitesi ile mensubu bulunduğum Hacı Bektaş Veli Üniversitesi büyük bir uyum içinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini yerine getirmekte. Kapadokya Üniversitesi entellektüel kişileri ilimizle özdeşleştirerek şehrimize büyük bir değer katmakta.” diye konuştu.

Rektör Karasar da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kapadokya Üniversitesinin mesleki eğitim programları Selçuklu dönemindeki Ahi, Osmanlı dönemindeki Lonca teşkilatlarında uygulanan usta-çırak ilişkisini anımsatan uygulama ağırlıklı yöntemlerle yürütülmekte, günümüzün pedagoji anlayışı ile desteklenmektedir. Bu kapsamda, eğitim programları sektör talepleri veya gelişmeler paralelinde sürekli güncellenmekte, teorik eğitim uygulama ile pekiştirilmektedir. 15 yıldır bölgede faaliyet gösteren Kapadokya Üniversitesi evrensel ilkeler ve milli değerlerle eğitimde farkındalık yaratmaya devam etmektedir. Türkiye’nin dört bir yanında üniversite tercihleri yapmayı bekleyen aday öğrencilerimizi gerek yerleşkeleri gerekse de eğitim felsefesiyle Avrupa’da dahi örneği bulunmayan Kapadokya Üniversitesine davet ediyorum.” şeklinde konuştu.