Ürgüp Belediyesi tarafından düzenlenecek 49. Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu ve Balon Festivali 10-12 Eylül tarihlerinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Ürgüp'ün tarihi ve kültürel değerlerinin turizm değerlerinin en güzel şekilde katılımcılara sergileneceği Uluslararası festivalde ayrıca yeni eğitim – öğretim yılında NEVÜ Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu’nu tercih ederek kayıtlarını yaptıran öğrenciler arasında yapılacak çekiliş ile belirlenen 50 öğrenciye balon turu hediye edilecek.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, “Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali yarım asırdır, Ürgüp üzümünün pekmezden köftüre ve daha birçok farklı ürüne uzanan yolculuğuna şahitlik ediyor. Türkiye ve dünyadan çok sayıda turisti ağırlayacağımız festivalde; eğlenceli yarışmalar, ünlü isimlerin yer aldığı konserler, yarışma ve folklor gösterileri gibi çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz.

Festival kapsamında ayrıca bu yıl 500 kişiye de ücretsiz balon uçuşu hediye edeceğiz ve bunlar arasında, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ne ve Kapadokya Üniversitesi'ne bağlı Ürgüp'teki okullara bu yıl kayıt olan öğrenciler arasından yapılacak çekilişle belirlenen 50'şer öğrencimize de balon uçuşu hediye edeceğiz. Buradaki amacımız İlçemizde bulunan her iki okulumuzu tercih ederek kayıt yaptıran öğrencilerimize hem moral vermek, hem de kendilerine ilçemize hoş geldiniz demektir.” dedi.

Festival kapsamında yapılacak çekilişle balon turunu kazanan öğrenciler biletlerini Ürgüp Belediyesi tarafından 10 Eylül 2021 tarihinde festival alanında oluşturulacak bilet merkezlerinden teslim alarak 11-12 Eylül 2021 tarihlerinde belirlenen saatlerde balonlara binerek Kapadokya’nın eşsiz tarihi, doğal ve kültürel zenginliğini kuş bakışı seyretme imkanına sahip olacak.