Vali Becel ve Rektör Aktekin’in Nevşehir Yurt Müdürlüğü’nü ziyaretinde, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Yurt Müdürü Nalan Buyruk ve öğrenciler karşıladı.

Yurt binası içerisinde öğrencilere yönelik açılan ahşap yakma ve işaret dili kurslarını gezerek öğrencilerin yaptığı ürünleri inceleyen Vali Becel ve Rektör Aktekin daha sonra yurtta kalan kız öğrencilerle bir araya geldi.

Nevşehir’in Türkiye’nin en güzel şehirleri arasında yer aldığını söyleyen Becel, öğrencilerin bu yönden şanslı olduğunu söyledi.

Vali Becel, “Yaşamakta olduğunuz Nevşehir, küçük bir şehir olmasına rağmen Türkiye’nin en güvenilir ve en güzel şehirleri arasında yer almakla birlikte doğal ve kültürel zenginliği bir arada yaşayabildiğiniz nadir Anadolu kentlerinden bir tanesi. Bana göre sosyalleşme adına da çok şanslısınız. Çünkü şehrimizde üniversitemiz ve belediyemiz tarafından da çeşitli kültürel, sanatsal ve sportif birçok etkinlik gerçekleştirilmekte.” diye konuştu.

Üniversite olarak öğrencilerin ders dışı gelişimlerine katkıda bulunacak kültürel, sanatsal, sportif birçok etkinlik düzenlediklerini söyleyen Rektör Aktekin ise “Bizler hepimiz sizlerin daha iyi şartlarda ve daha iyi bir eğitim alarak başarılı olmanız için devletimizin tüm birimleriyle sizlerin yanındayız. Pandemi döneminde bazı sıkıntılar yaşadık ve inşallah aldığımız tedbirlerle bu süreci de hep birlikte atlatacağız.” dedi.

Özdemir de yurtlarda kalan gençlerin kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif anlamda gelişmelerine katkıda bulunmak adına çeşitli faaliyetler düzenleyerek,  kurslar açtıklarını söyledi.

Öğrencilerin istek ve taleplerini dinleyerek bir süre sohbet eden Vali Becel ve Rektör Aktekin yapılan çekiliş sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Yurtta kalan öğrenciler de kendi el becerileri ile ürettikleri ürünlerden Becel ve Aktekin’e hediye etti.