Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret etti. Vali İnci Sezer Becel’i ziyaretlerinde NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Avanos Kaymakamı Olgun Öner, Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem, öğretim elemanları ve bölge sanatçıları karşıladı.

Kapadokya Alan Başkanlığı bünyesine oluşturulan sanat fuayesine eserleriyle katkıda bulunan Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ile bölge sanatçılarıyla bir araya gelen Vali İnci Sezer Becel, Kapadokya Bölgesinin turistik ve stratejik bağlamda her türlü sanatsal faaliyete müsait olduğunu belirterek, bölgenin çömlekçilik ve sanatsal açıdan önemine vurgu yaptı.

Birbirinden değerli eserlerinden dolayı öğretim elemanları ve sanatçıları tebrik eden NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ise, üniversite olarak sanatsal çalışmalara her zaman önem vererek desteklerini söyledi.

Sanat fuayesine eserleriyle katkı sağlayan öğretim elemanları ile bölge sanatçılarına teşekkür ederek kendilerine teşekkür belgesi veren Vali İnci Sezer Becel, daha sonra Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü ile El Sanatları bölümlerinin atölyelerini gezerek öğrencilerin yaptıkları işler hakkında bilgi aldı.