Türkçenin yabancı dil olarak öğretiminde Türkiye ve dünyadaki mevcut uygulamalar, karşılaşılan sorunlar ve bu sorunlara getirilen çözüm önerilerinin tartışılacağı çalıştaya farklı üniversitelerden 15 akademisyen katılıyor.

Hazırlanan Çalıştay programına göre ilk gün bildiriler sunulurken ikinci gün Kapadokya`nın tarihî ve turistik yerlerine gezi düzenleniyor.

Programda ilk gün Nevşehir HBV Üniversitesi tafana aşçılık ve ikram hizmetleri uygulama tesisleri kubbe altında açılış töreni yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okumasından sonra Nevşehir HBV Üniversitesinin tanıtım filminin gösterimi ve açılış konuşmaları yapıldı. Nevşehir HBV Üniversitesi TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Filiz Meltem Erdem Uçar ve Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç katılımcılı selamladı.

Programda yabancılara Türkçe öğretiminde yaşanan sorunları tespit etmek ve bu sorunlara çözüm önerileri sunmak, Türkçe öğretim merkezlerinin sorunlarını tartışıp çözüm önerileri sunmak, Türkçenin yabancı dil olarak öğretiminin yaygınlaştırılması ile ilgili yöntemler belirlemek,

Yabancılara Türkçe öğretiminde uygulanan yöntemleri değerlendirmek, Türkçenin yurtdışında öğretimi ve öğrenimi ile ilgili mevcut uygulamalar, sorunlar ve çözüm önerileri ve Yabancılara Türkçe öğretiminde kullanılan materyalleri değerlendirmek konularında açıklamalar yapıldı.

Türkçenin yurtdışında öğretimi ve öğrenimi ile ilgili mevcut uygulamalar, sorunlar ve çözüm önerileri, Yabancı Dil öğretiminde Özgün ve Değiştirilmiş Dilsel Girdi Sorunları, Yunus Emre Enstitüsünün yurt dışındaki etkinlikleri,

Yabancılara Türkçe Öğretiminde kullanılan materyalleri değerlendirmek, Türkçe öğrenen yabancı bireylerin dil öğrenimi sırasında karşılaştıkları sorunları belirlemek ve bu sorunlara karşı çözüm önerileri geliştirmek konularında programlar düzenlendi. Haber: Ali ÇAMUR