YÖKAK izleme takımı üyeleri, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcısı ve NEVÜ Kalite Akreditasyon Koordinatörü Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Kalite Komisyonu Üyeleri, Üniversite Senatosu Üyeleri, öğrenciler, akademik birimlerin yöneticileri, idari personeller, çeşitli kamu kurum - kuruluşları ile Turizm ve bims alanındaki özel firmaların temsilcileri ile farklı oturumlarda toplantılar gerçekleştirerek, NEVÜ’nün kalite yolculuğundaki gelişimini değerlendirmeye aldı.

Günün ilk toplantısında NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin tarafından, NEVÜ olarak kurum kalite güvence sisteminin geliştirilmesine yönelik gerçekleştirilen çalışmalar ile uzaktan eğitim süreçlerinin işleyişi konularında YÖKAK izleme takımı ile Üniversitemiz Senato Üyelerine bilgi verildi. Rektör Aktekin, YÖKAK Değerlendirme Takımı tarafından 2018 yılında hazırlanan Kurumsal Geri Bildirim Raporunda eğitim-öğretim, araştırma, geliştirme, topluma katkı ve yönetim başlıklarında geliştirmeye açık yanlar olarak belirlenmiş olan 37 farklı konuda, 2018 yılından beri Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde gerçekleştirilen iyileştirme çalışmalarına değindi.

NEVÜ Rektör Yardımcısı ve Kalite Akreditasyon Koordinatörü Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Üniversitemiz Kalite Komisyonu Üyeleri ile YÖKAK İzleme Takımı Üyeleri’nin katıldığı toplantıda, NEVÜ’nün kalite yolculuğunda gerçekleştirdiği iyileştirmeleri örneklendirerek anlattı. Bu ikinci toplantı, YÖKAK İzleme Takımı Üyeleri’nin Kalite Komisyonuna sorduğu soruların cevaplanması ile tamamlandı.

YÖKAK İzleme Takımı, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Akgur, TURSAB Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeci ve BİMS sektörü temsilcisi Serhat Sonugelen'den Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin dış paydaşları olarak NEVÜ’nün şehrimiz ve bölgemizdeki kurum ve kuruluşlarla yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı.

YÖKAK İzleme Takımı’nın NEVÜ akademik ve idari personelleri ile gerçekleştirilen iki farklı toplantıda ise, ilgili işlerin Üniversitemizdeki işleyişi üzerinde duruldu. YÖKAK İzleme Takımı’nın Üniversitemizin önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki 30 öğrenci ile gerçekleştirdiği çevrim içi toplantıda, NEVÜ öğrencilerinin NEVÜ’de uzaktan eğitim-öğretim, sosyal imkanlar ve benzeri konulardaki düşüncelerini dinledi.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, günün son toplantısında YÖKAK İzleme Takımı ile tekrar bir araya gelirken, toplantıda genel izleme süreci ve izleme raporunda yer alacak hususlara ilişkin değerlendirme ile birlikte görüş alışverişinde bulunuldu. YÖKAK İzleme Takımı Üyeleri NEVÜ’nün kalite sürecinde gerçekleştirdiği iyileştirmeler konusunda memnuniyetlerini ifade etti.