NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversite olarak “Engelsiz üniversite” adına yapmış oldukları başarılı çalışma ve yürüttükleri projeler ile YÖK tarafından NEVÜ’nün 3’ü “Turuncu Bayrak” ve 3’ü de “Yeşil Bayrak” bayrak olmak üzere toplam 6 bayrak ile ödüllendirildiğini söyledi.

Nevşehir merkez yerleşke ile birlikte 6 ilçede 7 kampüsü bulunan NEVÜ olarak, ‘Engelsiz Üniversite’ adına önemli çalışmalar yürüttüklerini söyleyen NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, YÖK engelsiz bir eğitim öğretim için engelli öğrencilere ve bireylere yönelik önemli çalışmalar ve projeler yürütmekte olup,  yükseköğretim kurumları tarafından da uygulanmasına büyük hassasiyet göstermekte. NEVÜ olarak biz de bu kapsamda YÖK’ün belirlediği hususlar çerçevesinde başta merkez yerleşkemiz olmak üzere İlçe kampüslerimizde bulunan okullarımızda, sosyal tesislerimizde, kütüphanelerimizde, tüm mekanlarımızda ve eğitim-öğretim alanlarımızda erişilebilirlik ile birlikte sosyo–kültürel faaliyetlerde ‘Engelsiz Üniversite’ adına önemli çalışmalar ve projeler gerçekleştirdik” dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZ İÇİN GURUR VERİCİ”

NEVÜ’ye layık görülen ödüllerin gurur ve heyecan verici olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin,  ödüllerin üniversiteye ve şehre kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Aktekin, “YÖK tarafından 2018 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’ töreninin bu sene beşincisi, ‘Mekanda Erişilebilirlik Turuncu Bayrak’, ‘Eğitimde Erişilebilirlik Yeşil Bayrak’ ve ‘Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik Mavi Bayrak’ olmak üzere üç kategoride değerlendirildi. Ayrıca farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına ise ‘Engelsiz Program Nişanı’ verildi.

Bu kapsamda üniversitemiz YÖK’ün bu yıl ‘2022 Engelsiz Üniversite Ödülleri’ töreninde ‘Engelsiz Üniversite’ adına yürüttüğü başarılı ve güzel çalışmalarıyla ‘Mekanda Erişilebilirlik kategorisinde Diş Hekimliği Fakültemiz, Spor Bilimleri Fakültemiz ve Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanemiz ‘Turuncu Bayrak’ ödülüne, ‘Eğitimde Erişilebilirlik’ kategorisinde ise üniversitemizin Diş Hekimliği Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi ‘Yeşil Bayrak’ ödülüne layık görüldü. Böylelikle üniversitemiz 3’ü Turuncu Bayrak ve 3’ü de Yeşil Bayrak olmak üzere toplam 6 bayrakla ödüllendirildi.

Ben bu vesileyle sahsım ve üniversitem adına bu ödülleri üniversitemize layık gören başta YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar olmak üzere, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Üyelerine, Engelsiz Üniversite Birimimize ve ödüllerin üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.