Yol Arkadaşım kitap kampanyasının başlangıç etkinliğine Üniversite Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz MYO Müdürü Doç. Dr. Tuncay Bülbül, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan V. Özdemir Cingi,

Basın ve Halkla İlişkiler Birim Koordinatörü Uzm. Mehmet Akbaş, birim personeli Öğr. Gör. Fadime Şimşek İşliyen, Uzm. Mustafa İşliyen, Uzm. Taylan Vıraca, Salim Kürklü, Rıza Günaydın, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik, Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri kafeterya bölümünde gerçekleştirildi. Burada öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve yaygınlaştırılması adına bu etkinliğin önemli bir adım olduğunu söyledi.

Etkinliğe katılanlarla kitaplar üzerine sohbet eden Rektör Kılıç, kampanya kapsamında masalara bırakılan kitapları inceleyerek bir süre öğrencilerle birlikte kitap okudu.

Rektör Kılıç, ilerleyen günlerde kampanyayla ilgili yeni adımların atılacağını ve bu kampanyanın büyüyerek devam etmesi için herkesin desteğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Herkese kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için başlatılan kampanyayla atıl durumdaki kitapların değerlendirilerek okurla buluşması hedefleniyor.

Kampanya sayesinde üniversitenin ve şehrimizin çeşitli yerlerine bırakılacak kitaplar, herkesin istifadesine sunulacak. Kitabın yeni sahibi kitabı okuduktan sonra istediği bir yere bırakarak kitabın başka kişilerle buluşmasını sağlayacak.

Böylece bu kitaplar, okuru, banklarda, kantinlerde, hastanelerde, otobüslerde, otobüs duraklarında kısaca her yerde kitapla buluşturacak. Haber: Ali ÇAMUR