Tema İl Temsilcisi Orhan Çalık, yaptığı açıklamada, kış aylarında sokak hayvanlarının yemek bulmakta zorlandığını ve bu nedenle aç-susuz kaldığını söyledi.

Çalık, ?Bitki tohumlarının bitmekte olduğu ve çoğu yiyeceklere ulaşmanın zorlaştığı bu günlerde kedi, köpek ve kuşlar zor günler yaşıyor. Bu hayvanlar doğadaki mikropları temizleyerek bize yardım ediyor bizlerde onlar ayardım etmeliyiz? dedi.

Kış aylarında sokak hayvanlarının görmezden gelinmemesi gerektiğini ifade eden çalık, ?O hayvanları düşünün; şu kış mevsiminde nasıl yaşıyor, nasıl barınıyorlar diye. Evinizde bakıp gözettiğiniz, kediniz, köpeğiniz ve kuşlarınız kaç gün aç veya susuz durabilir.

Evdeki hayvanlarınız doğanın dengesinin korunmasında bir görev yapmıyorlar, çevredeki leşleri veya bitki-meyve gibi atıkları temizlemiyorlar. Ama sokakta yaşayan bu hayvanlar günün 24 saatinde bile karınlarını doyurmak için gezip dolaşıyor, çevremizi mikroplardan temizliyorlar.

Bu hayvanlar bakımı daha çok hak etmiyorlar mı? Lütfen bu hayvanları bu günlerde zor durumda bırakmayalım. Siz de bir el uzatın, yemeğinizin kalanını, ekmeğinizin kalanını çöpe atmak yerine, bir kenara ayırıp, sokağın uygun bir yerine bir kap su ile bırakın.

 Bir kedi, bir köpek veya bir kuşun orada karnını doyurduğunu gördüğünüzde ne kadar anlamlı ve büyük yardımda bulunduğunuzu anlayacak ve ne kadar mutlu olacaksınız? diye konuştu. HABER: Alpaslan Körükcü