Festival nedeniyle Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ve Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı basın toplantısı düzenledi.

 “GELENEKLERİMİZİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Aktürk, Ürgüp’ün kültürüne ve sanatına büyük önem verdiklerini belirterek, gelenekleri yaşatma anlamında yoğun bir hazırlık ve gayretle çalıştıklarını söyledi.

Festivalin cuma başlayıp pazar gününe kadar süreceğini aktaran Aktürk, “Bizler şehirleri imar ve ihya etmekle birlikte geleneklerimizi de geleceğe taşıyacak şekilde yaşatarak bunları bir sonraki kuşakların daha iyi öğrenmesi adına bu festivalleri yapıyoruz.” dedi.

Festival hakkında da bilgi veren Aktürk, şöyle konuştu: “Festival köyü açılışıyla başlatacağız. Orada çeşitli yarışmalarımız olacak. Burada üretici çiftçilerimizin en iyi üzüm yarışmasını icra edeceğiz. Daha sonra üzüm ezme yarışmasında dereceye girenleri ödüllendireceğiz. Akşam şehir merkezimizden bir yürüyüşle festival alanına geçeceğiz. Balonlarımızın nıght glow şöleni eşliğinde Niran Ünsal konseri ile ilk günü tamamlayacağız. Sabahları balon uçuşları olacak. Gün boyu şölen alanında etkinlikler olacak. İkinci gün Buray konseriyle taçlandıracağız. Pazar günü şölen alanımızdan traktör safarilerimizle bağ bozumu yapacağız.”

AŞI YAPTIRANA BALON TURU HEDİYE

Aşı yaptıran 100 kişiye balon turu hediye edeceklerini aktaran Aktürk, “Festivalimizi yoğun bir katılımla icra edeceğiz. Bu anlamda da İçişleri Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda tüm hazırlıklarımızı yaptık. Festivalimizin aşılamaya bir destek olması anlamında aşılama standı kurduk. Bir hafta boyunca ilk doz aşısını olanların içinden kura ile belirleyeceğimiz 100 kişiye ücretsiz balon uçuşu hediye edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

FESTİVALE KATILACAKLARA AŞI VE PCR TEST ZORUNLULUĞU

Kaymakam Maraşlı ise festival nedeniyle ilçede 3 gün boyunca yoğunluk yaşanacağını belirterek, festivale katılacak kişilerden aşı ve PCR test isteyeceklerini söyledi.

Vatandaşların kolay aşı yaptırabilmesi için İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Ürgüp Cumhuriyet Meydanı’na aşı standı kurulduğunu kaydeden Maraşlı, “Katılımcıların aşılamalarını kolaylaştırmak, aşı olmalarına sebep olmak için arkadaşlarımız burada çalışacak. Hastalıkla en iyi mücadele aşı. Aşı olmamış tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum.” dedi.