AKSALURA ÜVEY EVLAT MUAMELESİ Mİ?

Geçtiğimiz yıllarda nüfusu 2 binin altına düşen belediyelerin kapatılacağı yönündeki yaşanan gelişmeler ışığında Ürgüp belediyesine bağlanma kararı alan Aksalur, şimdilerde Acaba Üvey Evlat Muamelesi mi görüyoruz? Sorusunun cevabını arıyor.

Ürgüp Belediyesine bağlandıktan sonra Başkan Yıldız tarafından ?Aksalur?a Üvey Evlat Muamelesi Yapmıyoruz? açıklamalarına karşın Aksalur?un yolları bile Vatandaşa bu soruyu sorduruyor.

Kış aylarında yoğun kar yağışından dolayı yollarından geçilmez duruma gelen Aksalur mahallesinde genel itibariyle pişmanlık hakim. Aksalur Belediye meclisinin Ürgüp?e bağlanma konusunda alel acele bir karar verdiğini savunan vatandaşlar, Ürgüp belediyesinin eski belediye imkanlarını aratır icraatlarına da şimdilik Vatandaşın tek sözü ?Kendimiz ettik, kendimiz bulduk? oluyor.

Eski belediyenin tüm imkanlarının Ürgüp belediyesine devir edilmesinin karşılığında Ürgüp Belediyesinin Aksalur mahallesine yeterince hizmet veremediği fikrinde olan vatandaşlar, ?Aksalur belediyesinin hemen hemen bir belediye de olması gereken tüm araç gereçleri vardı. Ve imkanlar doğrultusunda eskiden yollarımız en azından hiç böyle bir hal almamıştı. Ürgüp belediyesinin Aksalur mahallesinin yollarını görmezden gelmesine biz de bir anlam veremiyoruz? diyor.