Dünya’nın 8 harikası Kapadokya’nın konaklama merkezi olan Ürgüp’e Turizm Eğitim Fakültesinin açma sözünü veren Belediye Başkan Adayı Aktürk, “Turizm Fakültesi öğrencileriyle ülkemizin ve Kapadokya’nın konaklama merkezi Ürgüp’e turizm işletmeciliği eğitimi öğrencileriyle ülkemizin otelcilik ve turizm meslek liselerindeki meslek öğretmeni ihtiyacını karşılamakla kalmayacak hemen hemen yurdumuzun her köşesine akademisyen gönderecek, Ürgüp için taşın altına elini koyacak olan otel yöneticileri yetiştirecektir” dedi.

"Bu girişimler ancak kararlı bir irade, güçlü bir iktidar gücü ile olur"

Aktürk, AK Parti Nevşehir Milletvekili AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe ile yaptığı görüşmeler ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ile değerlendirmeleri sonucunda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi merkez kampüsteki Turizm Fakültesinin Ürgüp'e taşınacağını belirtti.

Aktürk; “Gerek Milletvekillerimizden, gerek Rektörümüzden konuyla ilgili sözü aldım. Ürgüp Turizm Eğitim Fakültesi 2019-2024 yılları arasında görev süremiz içerisinde tamamlanarak Ürgüp'ün mevcut öğrenci kapasitesinin en az 4 katı öğrenciyle Ürgüp'ün hem turizm, hem ekonomik hem de sosyal hayatına katkı sağlayacak" dedi.

Aktürk; “Ürgüp Turizm Eğitim Fakültesi, Türkiye’nin gelişen ve büyüyen turizm endüstrisine entelektüel ve kültürel bilgi birikimi ile birlikte meslek bilgisi yüksek, nitelikli insan gücü yetiştirmek ve turizm endüstrisinin gelişimine katkı sağlamak amacı ile kurulmuştur. 4 yıllık lisans eğitiminin ardından öğrenciler turizm endüstrisinin çeşitli sektörlerinde iş imkânlarına ulaşabilmektedirler. Fakültenin bölümlere uygun ders programları ile temel olarak turizm işletmecileri, turist rehberleri ve gastronomi ve mutfak sanatları uzmanları yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Fakültede bulunan uygulama laboratuvarları, uygulama dersleri, zorunlu staj ile birlikte öğrencilere endüstri konusunda mesleki beceriler kazandırılmaktadır. Eğitim programında yer alan farklı yabancı dil dersleri sayesinde birden çok yabancı dil öğrenme olanağına sahip olan öğrenciler, yurt içi ve yurt dışında çalışma olanağına sahiptirler.

Ürgüp'e Turizm Fakültesi Üniversitesi, yüksek standartlardaki eğitim sistemiyle alanında yetkin, açık fikirli, etik değerlere ve sorumluluğa sahip geleceğin liderlerini hazırlayacaktır. Eğitim dili %100 İngilizce olmakla beraber, öğrencilerin okuma, yazma ve konuşmada kullanabileceği kapsamlı bir İngilizce öğretilmektedir. İngilizce Hazırlık programı, farklı dil seviyelerindeki öğrencilerin temel İngilizce öğrenmesini sağlayarak, akademik, profesyonel ve sosyal ortamlarda kendilerini rahatça ifade edebileceği ve iletişim kurabileceği şekilde İngilizcelerini zenginleştirmeyi hedefler. Akademik kadro eşliğinde işletme ve yönetim dersleri çerçevesinde turizm sektörünü çok yönlü olarak öğrenirken, otel yönetimi, restoran yönetimi, yiyecek ve içecek yönetimi, turizm planlaması, destinasyon pazarlaması, tur acenteleri ve tur operatörleri konularında geniş bilgiye sahip olacaktır. Bunlara ek olarak ders programımız dâhilinde öğrenciler birden fazla yabancı dil öğrenebilme fırsatı bulurlar.

Turizm İşletmeciliği Bölümü mezunları, turizm girişimlerinde oldukça yüksek talep görmektedir. Ayrıca, bilinen ulusal ve uluslararası otel zincirlerinde, tur acentelerinde, havayolu şirketlerinde ve turizm sektöründeki diğer girişimlerde yönetici pozisyonlarında görev alabilmekle birlikte ulusal ve uluslararası işletmeler için birer yönetici adayı olabilmektedirler. Kariyerine akademik olarak devam etmek isteyen öğrenciler için Yüksek Lisans (Master) ve daha sonrasında PHD (doktora) programlarına katılma fırsatı mevcuttur” dedi.