Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, alışılmış bayramlaşma programlarının dışına çıkarak makamda bayramlaşmak yerine makamı insanların içine taşıyalım düşüncesiyle meydanda hazırladıkları alanda bayramlaştıklarını belirtti.

Aktürk yaptığı açıklamada "Makamda bayramlaşmanın yerine biz makamı insanların içine taşıyalım istedik, bu bayramı Cumhuriyet meydanında kutlayalım istedik, özellikle bölgemize gelmiş olan yerli yabancı misafirlerimizle bayramlaşıyoruz, kucaklaşıyoruz, çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bayramda bölgeyi gezmek için gelen misafirlerimiz yaşadıkları memleketlerde böyle bir uygulamanın olmadığını ifade ediyorlar, böyle bir uygulamanın kendi memleketlerinde de olmasını istiyorlar. Bunlarda bizi ne denli doğru bir iş yaptığımızı ve vatandaşımızın teveccühünü görme noktasında bizlere olumlu olarak yansıyan unsurların başında geliyor." dedi.

Aktürk, başta Ürgüplü hemşehrilerinin ve bölgeye gezmek üzere gelen misafirlerin bayramını kutlayarak, hepsine iyi tatiller iyi eğlenceler dileğini de ifade etti.

Kurulan çadıra AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Ali Özer de katılarak vatandaşların bayramlarını tebrik etti.

Başkan Aktürk bayramlaşmaya gelen çocuklara çeşitli hediyeler verdi.