Ramazan sokağı ile dikkatleri üzerine toplayan Başkan Aktürk, Ramazan ayı boyunca iftar çadırında ve Ramazan sokağında vatandaşla iç içe olması her kesim tarafından takdirle karşılandı.

Ramazan Bayramında da sıra dışı bir bayramlaşma programı hazırladıklarını ifade eden Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, "Bayramın 1. gününü Cumhuriyet Meydanında oluşturacağımız alanda kokteyl ile birlikte hem ilçemiz halkıyla hem de İlçemizi gezmeye gelen misafirlerimizle bayramlaşarak sohbet ederek geçireceğiz." dedi.

Bayram namazından sonra Ürgüp asri mezarlığında kurulacak ikram çadırında vatandaşların bayramını kutlayacak olan Aktürk, saat 13.30'dan itibaren Cumhuriyet Meydanında kurulacak bayram çadırında vatandaşlarla bir arada olacak.

Kokteyl masalarında ikramlarla çeşitli Ürgüp türkülerinden oluşan ezgiler eşliğinde lokma ikram edilecek bayramlaşma programı akşam saatlerine kadar sürecek.

Misafirlerin otopark sıkıntısı çekmemesi için her şey düşünüldü

Ramazan Bayramı tatilinde Ürgüp'e tur için gelen otobüslerinin park alanıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Başkan Aktürk, "Dünya Kenti İlçemiz, her yıl olduğu gibi bu yılda resmi bayram ve tatillerde yurt içi ve yurt dışından gerecek misafirlerini bekliyor. Ürgüp Belediyemizce önümüzdeki Ramazan Bayramı boyunca trafik kargaşasından uzak, kaliteli ve konforlu kent gezisi ile memnuniyeti artırmak amacıyla olası trafik yoğunluğunu önlemek için bir takım tedbirler alınmaktadır. Bu kapsamda özellikle ilçe merkezimizde tur otobüsleri için Saat Kulesi yanında - Şehir Hamamı Önündeki - otopark ücretsiz olarak hizmet verecektir" dedi.

Aktürk, otopark konusunda aldıkları bazı tedbirleri şöyle özetledi: "Altıkapılı otopark alanı ile Kapalı otopark, şölen alanı, eski hal mevkii (köy durakları) ile eski pazar yeri, hem vatandaşlarımıza, hem misafirlerimize ücretsiz hizmete hazırdır."

Başkan Aktürk, mübarek Ramazan Bayramı’nın Ürgüp'te en iyi şekilde geçmesi için hazırlıkların tamamlandığını vurguladı.