Ürgüp Belediyesi eski Başkanı Bekir Ödemiş, yaptığı açıklamada, Ürgüp Belediyesiyle ilgili çıkan iddiaların sürekli kendisine iletildiğini belirterek, “Adayınızdım, tercihinizi farklı kullandınız.” dedi.

Ödemiş, yaptığı açıklamada, 2 yıl önce aday olduğunu ama Ürgüp halkının tercihini farklı kullandığını belirterek, şunları söyledi: “Yaklaşık on gündür Ürgüp Belediyesi’nde suistimal iddialarına ilişkin ulusal medyada çıkan haberleri bana whatsapp üzerinden gönderdiniz. Hiçbirine cevap vermedim.

Özellikle vermeyeceğimi bilmenizi istiyorum. Zira daha iki yıl önce seçimlerde adayınızdım. Size hep birlikte yeniden Ürgüp diyerek 60 yaşında yola çıktım. Beni, ailemi, ahlakımızı, insanlığımızı, mütevaziliğimizi, vizyonumu, birikimimi hepiniz iyi bilmenize rağmen tercihinizi farklı kullandınız.

Ben memleketime görevimi fazlasıyla yerine getirdim. Tüm Türkiye’nin imrendiği gıpta ile izlediği bir Ürgüp yarattık. Belediye hizmetlerinin yanı sıra 30 yıl boyunca sizlere milletvekili gibi hizmet ettim.

Dokunmadığım aile kalmadı. Kiminin çocuğunun işine okuluna yurduna tayinine hastasına borçlusuna az veya çok herkesin bir derdine derman oldum. Mutluyum. Benden yana helal olsun. Gücüm imkanım vardı çok şükür. Onu da kendi insanıma kullandım. Gönül isterdi ailemin kurucularından olan güzel Ürgüp’ümüz Türkiye’de suistimaller yerine geçmişte olduğu gibi prestijli örnek projelerle anılsın. Hepinize sağlık mutluluk huzur dolu bir yaşam dilerim. Hoşçakalın.”