Konu hakkında araştırma yapılmadan paylaşım yapıldığını belirten ve Ödemiş’e tepki göstererek siyasi rant elde etmeye çalışmakla suçlayan Yunak A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özsoy, bölgeye yapacağı 450 odalı 5 yıldızlı otel yatırımını durdurma kararı aldığını açıkladı.

Özsoy’un açıklaması şu şekilde:

“Tarafımızca 2011 yılından beri Kapadokya bölgesine özveri ile yatırım yapılmakta, bu bölgede eşsiz doğal güzellikleri Dünyaya tanıtmak için yoğun çabalar sarf edilmekte ve ayrıca bölgeye ciddi istihdam sağlamaktayız.

Ülkemizin turizmine katkıda bulunmak ve bölgemizin güzelliğini yerli yabancı ziyaretçilere göstermek amacıyla yapılan ve bugünkü sosyal medyaya malzeme haline getirilen asansör; Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ve Ürgüp Belediyesinin 03.08.2012 yılı 408 sayılı kararı ve izinleriyle yapılmıştır. Söz konusu alan, tamamen yasal çerçeveler dahilinde en ufak bir sapma dahi olmadan bizlere çizilen mimari ölçek doğrultusunda inşası tamamlanmıştır.

Eski Ürgüp CHP’li belediye başkanı Bekir Ödemiş’in bu sabah sosyal medyaya malzeme ettiği bu anlamsız ve haksız eleştiriler bizlere karşı linç kampanyasına dönüşmüş ve özellikle bir takım gazeteciler tarafından da internet ortamında şahsımın ve şirketimizin prestijine gölge düşürecek eylemlerde bulunmuştur. Kendisinin tamamen siyasi rant elde etmek için yaptığını düşündüğümüz bu eylem bizleri derinden üzmüş ve haksız eleştirilere sebebiyet vermiştir. 

Basın yoluyla yapılan haksız, hukuksuz bir karalama operasyonu gerçekleştiren her türlü kişiler hakkında gerekli tüm yasal haklarımız kullanılacaktır.

Yatırımcı olarak bulunduğumuz bu bölgede bundan sonra şirketimiz, mevcut ve yakın zamanda inşaatına başlayacağımız 450 odalık 5 yıldızlı otel projemizi de bu konudan dolayı durdurduğumuzu beyan ederiz.”

(Projenin Onay Belgesi)