Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk’ün talimatıyla başlatılan çalışmalar kapsamında baraj gölü ve çevresinde çocuk oyun grupları, barbeküler, piknik masaları gibi halkın yoğun olarak kullanacağı materyallerin tamamı önümüzdeki günlerde yenilenecek, basketbol ve voleybol sahaları kurulacak.

Aracı olmayan vatandaşlar için baraja ücretsiz ulaşım

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Damsa Barajı’na gitmeyi isteyip araç sıkıntısı çeken vatandaşlar için ücretsiz servis hizmetini başlattıklarını belirtti.

Çocuklar için çeşitli aktiviteler düzenlenecek

Normalleşmeyle birlikte yaz aylarını ailesiyle baraj ve çevresinde geçirecek çocuklar için önümüzdeki haftalardan itibaren çeşitli aktiviteler de düzenleyeceklerinin altını çizen Başkan Aktürk, “Geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle çocuklarımız zamanlarının bir çoğunu evlerde geçirdiler, artık tedbirleri elden bırakmayarak normalleşmeye başlıyoruz. Barajımıza gelen çocuklar bayramdan itibaren animatörler eşliğinde çeşitli faaliyetlerle, yarışmalarla doyasıya keyifli bir gün geçirecek.” Dedi.

Ücretsiz servis saatleri

Damsa Barajı’na hafta içi Ürgüp’ten 11.00’da, Damsa Barajı’ndan da Ürgüp’e 18.00’da günlük bir servis düzenlenecek.

Hafta sonu ise Ürgüp’ten 10.00’da baraja, 12.00’da barajdan Ürgüp’e, 14.00’da Ürgüp’ten baraja, 18.00’da barajdan Ürgüp’e ücretsiz servis düzenlenecek.

Servis, itfaiye yanı mezarlık girişinden hareket edecek. 3 Temmuz Cumartesi gününden itibaren servis hizmeti verilmeye başlanacak.