Taşğın açıklamasında ?Bayrak, sancak, ezan, hak, şahadet, din gibi kelime ve kavramlar milletimizi var eden kodlar, istiklâl azmini veren gazilik ve şehitlik gibi manevi mertebelerdir.

Mehmet Akif Ersoy, "Doğduğumdan beridir âşığım istiklâle", "Hakkıdır Hakka tapan milletimin istiklal." diyerek, istiklâl mücadelesinde Türk Milletinin değerlerinin ayaklar altına alınmamasının mücadelesini bir ömür boyunca vermiştir.

Milletimizin İslâm Dini`nin bayraktarlığını yaptığı bin yıllık dönemi ve İstiklâl Harbi`nin motivasyon unsurlarından habersiz, `çelik zırhlı duvar`a karşı ortaya konulan `iman dolu göğsü kavrayamamış çevrelerin, düşman çizmelerinden arındırılmış vatanda milletimizin gözünün içine baka baka şehitlerimizin ruhunu inciten tavırlar ortaya koydukları aşikardır.

Unutulmamalıdır ki; Vatan `toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranların` kanları pahasına kazanılmıştır, hissiz, ruhsuz ve köksüz bakışların süfli yaklaşımlarına terk edilecek kadar ucuz değildir.

Bundan dolayı; İstiklâl Marşı`nın mana derinliğini referans alacak bir eğitim sistemi vatan topraklarını yavan kavgaların arenası olmaktan kurtaracaktır.

Başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, milli mücadele şehitlerimizi, vatanımıza ve milletimize hizmeti geçenleri rahmetle anıyorum? diye konuştu. Haber: Alpaslan Körükcü