Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, proje koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, TÜROFED Başkan Yardımcısı Yakup Dinler, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Oğuz Kahraman, Ürgüplü turizmciler, hayırseverler, öğretmenler ve öğrenciler ile proje paydaşlarının katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Arzu Güleryüz Maraşlı'nın konuşması ve projenin beş yılının değerlendirmesini içeren sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Kaymakam Maraşlı konuşmasında “Hayatın Anlamı Kitap” projesiyle gelecek nesillerin kitap okuma alışkanlığı olan, hayatın her alanında başarı sağlayan birey olacaklarını belirtti.

Vali Becel de konuşmasında başarılı projenin her yere örnek olması gerektiğini, projenin sadece bir okuma projesi değil öğrencilerin her yönden hayata bakış açısını değiştiren ve geliştiren bir proje olduğundan bahsetti.

En çok kitap okuyan öğrencilerin ödüllendirildiği tören proje paydaşlarına plaket takdimi ile sona erdi.

Programda arp virtüözü Çağatay Akyol ile keman sanatçısı Hande Gürsel eserleriyle misafirlere unutulmaz anlar yaşattı.