Yerli ve yabancı çok sayıda katılımcının olduğu 4 ? 7 Aralık tarihleri arasında 8.si düzenlenen Travel Turkey 2014 İzmir fuarında Kapadokya bölgesi yine yerini alırken, bölgeyi temsil eden belediye sayısının dört olması dikkatlerden kaçmadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acentecileri Birliği (TURSAB) tarafından İzmir Fuar Merkezi Expo`da düzenlenen Travel Turkey İzmir 2014 turizm fuarında yerli ve yabancı çok sayıda şirket ve bölge yerlerini aldı.

Türkiye`nin doğusundan batısına kadar yaklaşık 50 ilin ve yüzden fazla turizm firmasının yer aldığı fuarda her yöre kendine özgü özelliklerini tanıttı. İzmir Travel Turkey fuarına Nevşehir`den Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ve Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil katıldı.

Kapadokya bölgesi önceki yıllarda olduğu gibi yine ziyaretçi ilgi odağı oldu. Göreme, Ortahisar, Gülşehir ve Uçhisar ile KAPHİB?in yer aldığı stantta gelen ziyaretçilere Kapadokya bölgesi hakkında bilgiler ve tanıtıcı ürünler verildi.

Standı ziyaret edenler arasında Ak Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Adana Valisi Mustafa Büyük ve Mersin Valisi Özdemir Çakacak yer alırken, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay?da Kapadokya standına özel ilgi gösterdi.

İlk defa turizm fuarına katılan Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, fuarın kendileri için çok faydalı geçtiğini belirterek, özellikle Kapadokya bölgesinde faaliyet gösteren turizmcilerle Gülşehir?i konuştuklarını,

Gülşehir?in turizmden nasıl faydalanacağı konusunda fikir alış verişlerinde bulunduklarını dile getirdi. Turizmde var olmak için bu tür organizasyonların içinde hep olacaklarını da sözlerine ekleyen Arısoy, katılımcı belediyenin az olmasını ise yadırgadığını belirtti. Haber: Ali Çamur