Şehit Pınar’ın Ürgüp ilçesindeki Başdere köyünde bulunan evine giden İHH İl Başkanı Baki Öncel ve beraberindeki dernek üyeleri, burada Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlidi şerif okudu.

Nevşehir’de duyarlı eylem ve çalışmaları ile takdir toplayan İHH Nevşehir İYD gönüllüleri Nevşehir’in Bosna şehidi Ahmet Pınar’ı da unutmadı.

Bosna Savaşı sırasında, Sırpların katliamlarına kayıtsız kalmak istemeyerek, mazlum Müslümanların yanında olmak için Bosna Hersek’e giderek girdiği çatışmada Sırp askerlerince şehit edilen Ahmet Pınar, şehadetinin 27. yılında dualarla anıldı.

Sırpların 1992 yılında Avrupa’nın göbeğinde Müslümanlara yönelik soykırım başlattığı ve hala bugün bile ortaya çıkmaya devam eden toplu mezarlarla katliama imza atarken, Nevşehirli Ahmet Pınar zulme sessiz kalmayarak Bosna’ya gitti.

Saraybosna yakınlarındaki İlyaş’ta, Sırplarla girdiği çatışmada 28 Aralık 1992’de şehadet şerbeti içen Pınar, şehit olduğu aynı beldede toprağa verildi.

İHH ekibi, ailesine sadece bir mektup bırakarak geride eşi ve çocuklarını bırakarak şehitlik mertebesine koşan Pınar’ı anmak için evini ziyaret etti.

Duaların edildiği programda, çok sayıda İHH gönüllüsü ile şehidin çocukları ve yakınları da yer aldı.