Aralık ayında faaliyete başlayan İHH Ürgüp Gönüllüleri, kısa süre içinde ilçedeki 350 çocuğa atkı, bere, eldiven, çoraptan oluşan kışlık hediye paketi, 750 aileye 1200 çuval patates, 82 aileye gıda paketi, down sendromlu çocuğa bisiklet dağıtımı yaparken, Suriye’nin iç kesimlerinde savaştan dolayı bitap düşen mazlum Müslümanlara tırlarla un ve patates yardımı gönderdi.

Bu sürede 20 yetim çocuğun hamiliğinin üstlenilmesini de sağlayan İHH gönüllüleri, çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürüyor.

Ürgüp İHH Gönüllülerinden yapılan açıklamada, Ürgüp’te üç kişiyle başlayan serüvenin kısa sürede yeni gönüllülerin de katılımıyla büyüdüğü ifade edildi.

2021 yılı hedeflerinin ihtiyaç sahibi çocuklardan en az 100 yetimin, giderlerini sürekli karşılayabilecek nitelikte sponsor bulunması, hayırseverlerin destekleriyle de daha çok mağdur ailenin başta gıda olmak üzere temel ihtiyaçlarını karşılamak olduğu belirtildi.

Önceliklerinin gıda paketi dağıtımından öte, ihtiyaç sahibi çocukların ve ailelerin temel sorunlarının çözümünün yanı sıra çalışabilecek aile bireylerine istihdam sağlanması olduğu kaydedildi.

İlçede insani yardım çalışmaları yürütmenin yanında sokak hayvanları ve yabani hayatın da aç veya susuz kalmaması adına çeşitli uygulamaları hayata geçirmek için çaba serf ettiklerini söyleyen İHH Gönüllüleri, “İyilik her zaman, her yerde” sloganıyla çalışmaların yorulmadan sürdürüldüğünü belirtti.