Ürgüp Belediyesinin ev sahipliğinde, Pasha Balloons sponsorluğunda 3-8 Temmuz'da düzenlenecek "Kapadokya Uluslararası Sıcak Hava Balon Festivali" nedeniyle basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Kapadokya turizminin son yıllarda giderek artan bir ivme yakaladığını söyledi.

Bölge ve ülke turizmine katkı sağlamak maçıyla böyle bir festival organize ettiklerini kaydeden Maraşlı, “Ülkemizin turizmine katkı sağlamak, Ürgüp yöresinin ve Kapadokya’nın daha iyi bir şekilde tanıtılması, turistin artması, gelen misafirlerin daha kaliteli bir turizm hizmeti alması ve yeni etkinliklerle beraber bölgemizin ve ülkemizin tanıtımı için bu organizasyon planlandı. İnşallah yöremiz ve ülke turizm, adına başarılı sonuçlar elde edeceğiz.” dedi.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk de Ürgüp Belediyesi olarak organizasyona konser ve yer temini yaparak katkı sağladıklarını belirtti.

Aktürk, son yıllarda artış gösteren turist sayısına festivalin de önemli katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Aktürk, şöyle konuştu: “11 farklı ülkeden gelen 20 farklı şekildeki balonlara ev sahipliği yapacağız. Türkiye’de bir ilk olacak night glow gösterileriyle, konserlerle, şovlarla uluslararası alanda Ürgüp’ün ve Kapadokya’nın dünyada daha fazla tanınan bir bölge haline getirme hedefiyle gerçekleşecek bir festival.”

Voyager Balloons firması sahibi Halis Aydoğan da şunları söyledi: “Yıllardır yapılması düşünülen ve bir türlü gerçekleştirilemeyen bu festivalde öncü olmaktan mutluyuz. Kapadokya balon uçuşunda nasıl dünyada bir numara olduysa festival noktasında da dünyadaki sayılı festivaller arasında yerini alacaktır.” 

Aydoğan, festival kapsamında bölgede çeşitli noktalarda balon uçuşları ve gösteriler yapılacağını söyledi.

Gürcistan'dan halk oyunları gruplarının gösterileriyle başlayacak festivalde, bölgede hizmet veren 150 sıcak hava balonu 6 ayrı uçuş yapacak.

11 ülke 20 ayrı figürlü balonla katılacak

İlk kez düzenlenecek uluslararası festivale, ABD, İspanya, Polonya, İsviçre, Endonezya, İngiltere, Slovakya, Fransa, Hollanda, Japonya ve Meksika, 20 ayrı figürlü balonla katılacak.

Festivale, Nevşehir Valiliği, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Avanos Belediyesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Ahiler Kalkınma Ajansı, İl Özel İdaresi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kurumsal destek sağlayacak.