Kur’an-ı Kerim tiaveti ile başlayan Kur'an kursları açılış programına AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Vali Yardımcısı Vekili Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Ahmet Belada, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Vekili Mehmet Eğinç, Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Aksaray Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, il ve ilçe protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ürgüp İlçe Müftüsü İsmail Karadavut, B sınıfı statüsünde olan Kur’an kursunun sadece beldenin değil bölgenin de önemli bir ihtiyacını karşılayacağını belirtti. 

Karadavut, kursun açılmasında emeği geçen İl Müftülüğüne, Ürgüp Kaymakamlığına, Ortahisar Belediyesine, derneklere, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Programda selamlama konuşmasını yapan Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, “Kur’an-ı Kerim’in eşsizlik özelliklerinden biri de onun, günümüze kadar hiçbir değişikliğe uğramadan gelmiş olmasıdır. Hem yazılmak hem de ezberlenmek suretiyle yüce kitabımız nesilden nesile intikal etmiştir" dedi. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Kur’an ile hemhal olan nesillerimiz bizim en büyük kazancımızdır. ‘Asım’ın Nesli’ zor zamanlarda millî ve manevî değerlerimize sahip çıkan nesildir, hiçbir zaman da yok olmayacaktır. Reis’ül Kurra Ahmed Hamdi Efendi Kur’an Kursu Ortahisar’ımıza ve şehrimize hayırlı olsun. Hafız kardeşlerimize ve hafızlık eğitimi alacak kardeşlerimize muvaffakiyetler diliyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." diye konuştu. 

Başkan Ateş, kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, kursun açılmasında emeği geçenlere ve kurs açılışına katılanlara teşekkür etti.

Ateş, "Nevşehir Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Vali Yardımcımız ve Ürgüp Kaymakamımız Mehmet Maraşlı, Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Ahmet Belada, Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Eğinç, Nevşehir AK Parti Kadın Kolları İl Başkanımız Ayşe Bilgiç, Ürgüp AK Parti İlçe Başkanımız Oğuz Kahraman, Ürgüp MHP İlçe Başkanımız Tevfik Öz, Ürgüp Belediye Başkanımız Mehmet Aktürk, Çat Belediye Başkanımız İbrahim Ertürk, Nar Belediye Başkanımız Süleyman Özçelik, Nevşehir İl Müftümüz Ahmet Celalettin Altunkaya, Aksaray İl Müftümüz Hasan Hüseyin Güller, Şeyh'ül Kurra Fatih Aydın ve çok kıymetli misafirlerimizin katılımlarıyla Ortahisar Reis'ül Kurra Ahmed Hamdi Efendi Yatılı Kur’an kursumuz ile Ortahisar 4-6 Yaş Kur’an kursumuzun açılışını gerçekleştirdik. Böylece seçimlerde verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmiş olduk. Kurslarımızın açılmasında maddi manevi emeği geçen tüm hayırseverlerimize teşekkür ederiz." ifadelerinde bulundu.