İller Bankası ve Ortahisar Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü SUKAP projesi kapsamında kasabanın su altyapısı yenilenecek. 11 milyonluk proje Ortahisar tarihindeki en büyük yatırım olacak.

Projenin temel atma törenine Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Ateş, "Kasabamız, yaptığımız kanalizasyon hizmetlerinden sonra şimdi de yaklaşık 35 yıllık eski ve asbestli su borularından kurtuluyor. İller Bankası ile belediyemizin ortaklaşa yürüttüğü SUKAP projesi dahilinde kasabamızın su altyapısı yenileniyor. Bu kapsamda Ortahisar-Güneyce arası yapılacak 2 adet terfi merkezi, 3 adet içme suyu deposu, 40 kilometre  şebeke ve iletim hattı ile 2500 aboneye hizmet sağlanacak.” dedi.

Projenin kasabaya hayırlı olmasını temenni eden Ateş,  “Yer teslim sözleşmesinin ardından bugün temel atma töreni sonrası bu dev yatırımımız resmi olarak başladı. Kasabamıza hayırlı uğurlu olsun. Ortahisar tarihindeki en büyük yatırım miktarı olan ve yaklaşık 11 milyon TL tutarındaki bu hizmet için emeği geçenlere teşekkür ederiz.” diye konuştu.