Geçmiş yıllarda da bugünkü taşınan yerinde olan Halk Ozanı Ürgüplü Refik Başaran’ın heykeli eski Türk Hava Kurumu binası önündeki yerine taşındı.

Halk Ozanı Ürgüplü Refik Başaran heykelinin yeni yerine yakıştığını ifade eden Aktürk, “Geçmiş yıllarda Refik Başaran’ın heykeli bugünkü taşıdığımız yerdeydi. Yerli yabancı bir çok misafirin gözü önünde olduğu için ilgi çekerdi. Arkadaşlarla yaptığımız değerlendirme ile buraya taşımanın uygun olacağı kanaatine vardık. Vatandaşlarımıza da sorduk gayet olumlu geri dönüşler alınca heykeli yeni yerine taşıdık.

İlerleyen zamanlarda da yine Ürgüp için önem taşıyan isimlerin heykellerinin farklı noktalarda uygulanması için çalışma yaptıklarını ifade eden Aktürk, tüm kararları Ürgüplü vatandaşlarımızla birlikte almaya devam edeceğiz” dedi.

Ürgüp’te Otopark Sorununun Çözüm Adımları

Köy durağının bulunduğu alanda düzenleme yaparak alanı daha verimli hale getireceklerini söyleyen Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, “Çalışma yaptığımız meydanı giriş ve çıkışı kontrollü bir otopark haline getireceğiz” dedi.

Bariyer sistemiyle girişin ve çıkışın kontrollü olacağı alanda yaklaşık 100 araç park edilebilecek. Ürgüp’ün otopark sorununu çözmek için atılan ilk adımın Refik Başaran heykelinin taşınmasıyla başladığını ifade eden Aktürk, “Ramazan sokağı olarak kullandığımız Altıkapılı Türbenin etrafını ve eski Pazar yerini de giriş-çıkışı kontrollü hale getireceğiz. Bahse konu alanlarda çevre düzenlemesi yaparak 3 farklı noktada oluşturacağımız otomasyonlu otoparklarımızla ilçemizin şehir içi trafiğinde bir rahatlama olacak” dedi.