Ödemiş, Karlık Evi'nde sanatçılar ile buluştu

Ürgüp önceki dönem belediye başkanı Bekir Ödemiş bu yıl 16.’sı düzenlenen Karlık Evi Uluslararası Sanat Kampında Dünya’nın dört bir tarafından gelen sanatçılarla buluştu.

Ödemiş; Sanatın Kapadokya’ya çok yakıştığını belirterek; bu doğrultudaki çabaların bölgemizin nitelikli tanıtımına yaptığı anlamlı katkıya vurgu yaptı. Fırça Sanat Galerisi işbirliği ile yapılan çalışmaların, halkımızın sanata olan ilgisinin artmasına da katkı sağlayacağını belirterek geleneksel hale gelmesinin çok önemli olduğunu, bu etkinliği uluslararası kültür sanat takvimine sokacağını dile getiren Ödemiş, bu anlamlı çalışmayı özveriyle yürüten Ecz. Abdullah Şen ile Fırça Sanat Galerisi yönetmeni Semra Sancak’a teşekkür etti.

Ziyarette sanatçı Semra Sancak Bekir Ödemiş’e Uçhisar temalı tablo çalışmasını armağan ederken “Sayın Ödemiş Ankara’da da her zaman bizim, sanatçının yanında yer almıştır. Kendisine teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.

Edip Akbayram’dan Ödemiş’e ziyaret

Değerli sanatçı Edip Akbayram, Ürgüp’te seçim çalışmalarını sürdüren önceki dönem belediye başkanı Bekir Ödemiş’ i CHP ilçe binasında ziyaret ederek başarı dileklerini paylaştı.

CHP İlçe Başkanı Ali Alper’in de bulunduğu görüşmede; Edip Akbayram, ülkemizde kültür turizminin önemli bir merkezi olan Ürgüp’ün, Ödemiş’in belediye başkanlığı döneminde sanata ve sanatçıya verdiği destek ile Türkiye’nin çağdaş ve aydınlık yüzü olduğunu, caddelerinde ülkenin ve Dünya’nın önemli kültür sanat insanlarının gezdiğini, kamuoyunun sürekli gündeminde yer alan bir ilçe olduğunu, Ödemiş’in yeniden görev alması halinde bu özelliklerinin artarak devam edeceğinden hiç kuşku duymadığını dile getirdi.

Akbayram, Kapadokya Avanos’ta evi olması dolayısıyla kendisini Dünya’nın en özel coğrafyasına sahip bu bölgeye ait hisseden bir yurttaş olarak, Bekir Ödemiş’e çalışmalarında daima destek olacağını belirtti.

Ödemiş ise; Edip Akbayram’ın ziyaretinin kendilerini gururlandırdığını, onurlandırdığını ve güçlerine güç kattığını ifade ederek, değerli hemşehrilerinin kendisine görev vermesi durumunda Ürgüp’ü yeniden sanatın, kültürün başkenti yapacaklarını, Kapadokya tarihinin onurlu sayfasına altın harflerle adını yazdıracaklarını belirtti ve değerli Akbayram’a Ürgüp halkı adına şükran ve minnetlerini sundu.