Türkiye´de ilk kez düzenlenen toplantı, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği öncülüğünde, İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Biruni Üniversitesi ve Kapadokya Meslek Yüksekokulu işbirliğinde yapıldı.

Tıbbi görüntüleme alanında eğitim gören öğrenciler ile bu alanda eğitim veren akademisyenleri buluşturarak, eğitimde yaşanan sorunlara çözüm aramak amacıyla düzenlenen toplantıyla Türkiye´de radyoloji eğitiminde kalitenin artırılması hedefleniyor.

Kongrenin sonuç bildirgesini açıklayan Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Başkanı Heybet Aslanoğlu, meslek yüksekokullarında bu alandaki alt yapı sorunlarının tespit edildiğini, kongre sonucunda ortaya çıkarılan çözüm önerileri ve tavsiyeleri içeren raporun ilgili bakanlıklara ve YÖK´e sunulacağını kaydetti.

Türkiye´de radyoloji dalındaki eğitimlerin ön lisansla sınırlı olduğunu aktaran Aslanoğlu, farklı üniversiteler bünyesinde bu alanda yeni bölümler açmak yerine eğitim süresinin uzatılarak lisans programına dönüştürülmesinin daha doğru olacağını ifade etti.

Aslanoğlu, "Radyoloji, geniş ve çok teknik konulara sahip olan bir alan türü. Bunun için yüksekokulda 2 yılda verilen eğitim yeterli değil. Lisans düzeyine çıkarılmasını talep ediyoruz. Okullarımızda radyoloji alanındaki bölümlerde teknik alt yapı sorunları var. YÖK´ün okul açma kriterlerini yeniden değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

OECD ülkeleri baz alındığında Türkiye´de kişi başına düşen röntgen teknikeri sayısının çok gerilerde kaldığını belirten Prof. Dr. Bülent Tekinsoy ise Sağlık Bakanlığının bu bölümden mezun olan öğrenciler için istihdamı artırması gerektiğini vurguladı.

Kongrenin, öğrenci ve akademisyenleri biraraya getirerek mesleklerinin geleceklerini düzenlemesi açısından önemli bir adım olduğunu belirten Tekinsoy, "Birçok ülkede sürekli düzenlenen kongreyi, Türkiye´de ilk kez gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte de devam ettirmeyi arzuluyoruz. Öğrencilere, kendi mesleklerine nasıl sahip çıkacaklarına dair yol göstermiş olduk." diye konuştu.

/images/haberler/resimler/2016-12/12/0930009918891.jpg

 

 

/images/haberler/resimler/2016-12/12/0930413301944.jpg