TMO yetkililerini konakladıkları otelde son gün ziyaret eden Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleri, yetkililere alım sürecinde yaşanan başarılı çalışmalarından ve yardımlarından dolayı çiftçiler adına teşekkür etti.

Başkan Korkmaz, teşekkür ziyaretinde Rıfat Tutar Adana TMO Başuzman, Ergün Özdemir Kırşehir TMO Şube Müdürü, Kemal Akpınar Hacıbektaş TMO Ajans Amiri, Ramazan Küçükköşker Osmaniye TMO Eksper, Muhammet Şehmuz Karaman Elazığ TMO Ziraat Mühendisi, Baran Demirci Mersin TMO Ziraat Mühendisi, Sinan Şahin Ankara TMO Teknisyen, Cengiz Yıldırım Mucur TMO Teknisyen, Necip Erkan Sorgun TMO Ajans Memuru olmak üzere Nevşehir bölgesinde geçici görev yapan TMO personelinin hepsine teşekkür ederek patates alım sürecinde gösterdikleri çalışmalardan dolayı hediye ve plaket takdim etti.

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz yaptığı açıklamada; “Toprak Mahsulleri Ofisi ve üretici köylerimizin muhtarlıkları ile ortaklaşa yürüttüğümüz patates alımı Mayıs ayının ilk haftasında sona erdi. Toplamda Ürgüp Ziraat Odamıza kayıtlı üretim yapan çiftçilerimizden Toprak Mahsulleri Ofisi ile birlikte toplamda yaklaşık 11 bin ton İl genelinde Nevşehir, Derinkuyu ve Acıgöl Ziraat Odalarımız ile birlikte yaklaşık toplamda 44 bin ton civarı patates alımı gerçekleştirdik.

Üreticilerimizin elinde kalmış olan patateslerin ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz dağıtımı sürecinde başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’ye TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’a, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran’a, Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe’ye Ürgüp İlçe Başkanı Oğuz Kahraman’a, İl Valiliklerine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerine ve emeği geçen herkese çiftçilerimiz ve odamız adına teşekkür ederiz. Bu süreçte çektikleri emekle bu işin sorunsuz bir şekilde sonuçlanması için zaman mefhumu gözetmeksizin çabalayan Ürgüp Ziraat Odası yönetim kurulumuza, personellerimize, TMO idareci ve personellerine, Tarım ve Orman İl müdürümüz ve İlçe müdürlerimize, İl ilçe tarım personellerimize, ilgili köy muhtarlarımıza ve azalarına, ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mevlam birliğimizi dirliğimizi daim eylesin, gökten rahmetini yerden bereketini esirgemesin, dünyamızı şu salgın hastalık belasından bir an evvel kurtarsın.” dedi.