Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk başkanlığında yapılan Meclis toplantısına Aktürk, tüm meclis üyelerinin yeni yılını kutlayarak başladı.

2020 yılında görev yapmak üzere, Belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleriyle hesap ve işlemlerinin denetimi için oluşturulacak 3 kişilik Denetim Komisyonunun gizli oyla seçimi yapıldı.

3 kişilik denetim komisyonu üyeliklerine AK Parti grubundan Mehmet Şükrü Şüküroğlu ile Mustafa Başpınar, CHP grubundan Niyazi Bozaslan seçildi.

Gündemin üçüncü maddesinde ise Ürgüp Belediyesinde 5393 sayılı kanuna göre çalışan sözleşmeli personelin sözleşmelerinin yenilenmesi oy birliği ile kabul edildi.

Mülkiyeti Ürgüp Belediyesi'ne ait olan otel binasıyla ilgili konunun da görüşüldüğü toplantı mevzi imar planı yapılması hususunun görüşülmesiyle sona erdi.

Meclis Üyeleri Belediye İnşaatını Gezdi

Belediye Meclis toplantısından sonra Başkan Aktürk, Meclis Üyeleriyle birlikte yeni belediye binasını gezerek müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı.

Kısa sürede aynı yerde 3 kat daha verimli bir alan elde ettiklerinden bahseden Aktürk, "300 m² alanda 3 farklı binada hizmet veriliyordu. Artık 900 m² alana sahip U şeklinde bir belediye hizmet binamız var. Çalışmalar tamamlandığında engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın da rahatça kullanabileceği 30-40 yıl sorunsuz bir şekilde Ürgüplüye hizmet edecek bir belediye binası kazandırıyoruz.” dedi.