Başvuruları İŞKUR aracılığıyla yapılacak geçici işçi alımına ilişkin yapılan açıklamada alınacak işçilerin park ve bahçelerde peyzaj, taş döşeme, bakım onarım gibi beden gücü gerektiren işlerde çalıştırılacağından cinsiyet tercihi yapıldığı belirtildi.

Ürgüp’te ikamet etme şartının arandığı geçici işçi başvurusuna ilişkin Ürgüp Belediyesi'nden yapılan açıklamada başvuru sahibinin herhangi bir bedensel veya kronik rahatsızlığının bulunmaması gerektiği ifade edildi.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, sürekli büyüyen ve nüfusu artan Ürgüp’te vatandaşlara en kaliteli hizmeti ulaştırmak için yaz mevsiminde park ve bahçelerde peyzaj çalışmalarına ağırlık verileceğini, bu kapsamda İŞKUR ile ortaklaşa yaptıkları çalışma kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışacak mevsimlik - bay 15 İşçi alımı yapılacağını söyledi. Başvuruların İŞKUR üzerinden şahsen yapılacağını kaydeden Aktürk, başvuru sayısı 60’ı aşarsa 15 asil, 15 yedeği belirlemek için kura çekileceğini, kuradan sonra yapılacak mülakat ile 1 Haziran’da işbaşı yapılacağını belirtti.