Düzenlenen etkinlik kapsamında Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik mekanlarını gezen Bulgaristan, Ukrayna ve Litvanya'dan gelen sanatçılar, gezdikleri yerleri fotoğraflayarak tuvale yansıtıyor.

Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk'ün 100 günlük seçim beyannamesinin ilk vaadi olan ressamlar buluşması kapsamında resim sergisi yoğun katılımla görkemli bir organizasyonla Dağıstanlı Çarşı'da açıldı.

Sergi öncesi Tahsinağa İlçe Halk Kütüphanesi önünde kokteyl düzenlendi. Ürgüp Kılıçarslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından hazırlanan kokteylin ardından serginin açılışı, Asım'ın Yeri müzisyenlerinin Ürgüp türküleri eşliğinde Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, Ürgüp Belediye Meclis Üyeleri ve Ressam Sanatçılarla Ürgüplü vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışında konuşan Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, "9 senedir Uluslararası ressamlarımızı Ürgüp'te ağırlıyoruz,  biz göreve yeni geldik, farklı bir etkinlik yapalım dedik, bu resim sergimizi, Dağıstanlı Sokağımızda sizlerle beraber, hem farklı kokteyl havasında planladık hem de resim sergimizi sokağa taşıdık. Ortaya çıkan güzel eserleri sizler daha yakinen görme fırsatı bulun düşüncesiyle Dağıstanlı Sokakta yapalım istedik. Katılımlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Ayrıca misafirlerimizin konaklamaları noktasında bize destek olan Turizmcilerimize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve okullarımızın idarecilerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Açılış konuşmasının ardından serginin açılış kurdelesi kesilerek Dağıstanlı Çarşı içerisindeki sergideki eserler katılımcılar tarafından ziyaret edildi.

Sergi, hava şartlarına bağlı olarak hafta boyunca Dağıstanlı Sokak'ta ziyarete açık olacak.