Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, bazı dershanelerin seviye belirleme ve tespit sınavları yaparak yeni yıl kayıtları aldıklarını belirterek, öğrenci ve velilerim mağdur olmaması için dershanelere kayıt yaptırmamalarını istedi.

Dershanelerin kapatılacağının altını çizen Şimşek, şunları söyledi:

?5580 Sayılı Kanuna eklenen 14/03/2014 tarih ve 6528 Sayılı Kanun ile geçici 5. Maddede Özel Dershaneler ile gerekli dönüşümü tamamlamayan Özel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezlerinin eğitim öğretim faaliyetleri 01/09/2015 tarihinde sona erecektir.

Milli Eğitim Bakanlığına, görsel ve yazılı medyada bazı dershanelerin 2015-2016 Öğretim yılı için, Seviye Tespit Sınavı, Seviye Belirleme Sınavı vb. adlar altında sınav yaparak, bu sınav sonuçlarına göre öğrenci kayıt ettikleri yönünde duyumlar ve bilgiler ulaştığı bildirilmiştir.

Özel dershaneler belirtilen kanun kapsamında 01/09/2015 tarihinde kapatılacağından öğrenci ve velilerin mağdur olmamaları için, bu gibi duyum ve yanlış bilgilere itibar edilmemelidir.

Bu konuda öğrencilerimiz öğrenim gördükleri okul idaresi ile irtibata geçerek düzenlenmekte olan destekleyici ve hazırlayıcı kurslara kayıt yaptırabilirler.? HABER: Alpaslan Körükcü