Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk’ün de katıldığı Ramazanın ilk iftarında iftar çadırı doldu taştı. Tüm masaları tek tek ziyaret ederek vatandaşların Ramazan ayını tebrik eden Başkan Aktürk, birlik ve beraberlik içerisinde Ramazan ayını ruhuna uygun şekilde geçirmek için oluşturdukları Ramazan Sokağına Ramazan’ın ilk gününde yoğun ilgi gösteren hemşehrilerine teşekkür etti.

Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı’nın da katılarak Ürgüplülerle bir arada olduğu iftar programında ilk gün iftarını hemşehrileriyle bir arada olmak için İstanbul’dan gelen iş adamı Abdulkadir Akdeniz üstlendi.

İftarın ardından sahne etkinliklerinin yoğun ilgi gördüğü Ramazan sokağında tasavvuf musiki dinletisi, hacivat karagöz, kukla gösterileri çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.

Hacıvat-Karagöz ve Nasrettin Hoca’nın Ürgüp çarşısını faytonla gezerek vatandaşları Ramazan Sokağına davet ettiği programda Osmanlı Şerbet ikramı ile satış stantlarında esnaflar tarafından Ramazana özel çeşitli ürünlerin satışları yapıldı.

Ürgüp Ramazan Sokağında etkinlikler ve iftar programları Ramazan süresince devam edecek.