Üç Güzeller mevkisindeki festival, İstiklal Marşı'nın okunması ve mehter takımının konseriyle başladı.

Bölgede üzüm yetiştiriciliği yapan üreticilerin katılımıyla gerçekleştirilen "En güzel üzüm" yarışmasında, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi ekiplerinden oluşan jüri, salkım sıklığı, tane iriliği ve lezzetleri kıyaslayarak üzümleri değerlendirdi.

Ürgüp Beleidye Başkanı Fahri Yıldız, festivale katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Yıldız, kutlamalarda bu yıl kısıtlamaya gittiklerini belirterek, bundan sonraki festivallerin daha kapsamlı olacağını aktardı.

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, dünyada bir başka bulunmayan eşsiz bir coğrafyaya sahip olduklarını belirterek, bu bölgenin en kısa süre içerisinde hak ettiği yere gelebilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Bölgede bağcılığın yıllardan beri ana uğraş alanlarından biri olduğunu ifade eden Seçen, bölgede üzümcülüğün geliştirilmesi yönünde çalışmaların ortaya konulması ile bölgenin ekonomik alandaki haraketliliğin daha da artacağına işaret etti.

Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, festivalde yaptığı konuşmada, ilçe halkının üzüm bağlarına daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini belirtti.

Maraşlı, "Atalarımız, bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur demiş. Bağlar, Ürgüp'e 15 dakikalık mesafede. Bunları bakıp, yetiştirelim. Büyükşehirdeki insanların hobi bahçeleri var belki de üzüm yetiştirenler vardır. Hal böyleyken, üzümün memleketi Ürgüp'te üzümsüz olmaz. Festivalin daha bol ve bereketli üretimle nice yıllar sürmesini diliyorum." dedi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe de bugüne kadar bir çok dünya ülkesini gezmesine karşın , hiçbir ülkenin kendisini Türkiye kadar etkilemediğini bu yönüyle de Türkiye’nin,  sahip olduğu tüm değerleri ile adeta yalan dünyanın bir cenneti olduğunu oldukça net bir şekilde gözlemlediğini ifade etti.

Dünyanın eşsiz bir coğrafyası içerisinde yaşadıklarını kaydeden Menekşe, tarımda önemli bir potansiyel güç olan bağcılığın bu bölgede  birlik ve beraberlik içerisinde daha da ileri düzeylere taşınması gerektiğine inandığını kaydetti. Menekşe, böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesinden dolayı da Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Etkinlik, yerel sanatçıların konserleri ve halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.