Ürgüp Kaymakamlığı tarafından yürütülen "Hayatın Anlamı Kitap" projesi kapsamında üçüncüsü düzenlenen kitap takası ve hediye şenliği yapıldı.

Ürgüp Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan etkinliğe Kaymakam Mehmet Maraşlı, proje koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı, Kaymakam adayı Hakan Contarlı, İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, Aksaray, Kırıkkale, Eskişehir, Sivas ve Kırşehir illerinden gelen eTwining paydaşları katıldı.

Şenlik ilk olarak hükümet konağı önünde düzenlenen bando eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı. Protokol ve öğrencilerin katıldığı yürüyüş, etkinlik alanı olan Cumhuriyet Meydanı şenlik alanında sona erdi. Yürüyüşte eşekli kütüphanecinin kullanmış olduğu sandıkları taşıyan eşek ise vatandaşların ilgi odağı oldu.

Kaymakamımız Mehmet Maraşlı, yaptığı konuşmada, “Hayatın Anlamı Kitap” projesinin ilçeye ve öğrencilere kattığı kazanımlardan, geleceğin nesillerinin ülkemize ve insanlığa faydalı birer birey olarak yetiştiğinden bahsetti. Etkinlikte emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Şenlikte daha sonra dünyaca ünlü yazarların kaleme aldıkları roman ve hikâyelere konu alan kişiler canlandırılarak proje kapsamında şenliğe katılan katılımcılarla Cumhuriyet Meydanı’nda 10 dakikalık kitap okuma etkinliği yapıldı.

Kaymakam Mehmet Maraşlı, proje koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı, Kaymakam adayı Hakan Contarlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat’ın okul stantlarını ziyaret ederek kitap takasında bulunmasından sonra etkinlik sona erdi.

Şenlikler kapsamında Ürgüp Kaymakamlığı tarafından öğrencilere kitap takdim edildi.