Ürgüp’te çeşitli tarihlerde 7 "Evden Hırsızlık" olaylarının aydınlatılması yönünde oluşturulan özel ekibin yaptığı çalışmalar sonucu hırsızlık yapılan evlerin ikamet sahipleri, görgü tanıkları ve güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesiyle suçu işleyen kişilerin 38 plaka sayılı araçla Ürgüp ilçesine geldikleri tespit edildi. Yapılan çalışma sonucunda aracın plakasının tespit edilmesi üzerine şüpheli şahıslar T.Ç., S.K., D.A., G.M. ve N.G. polis ekipleri tarafından Nevşehir terminal kavşağında yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerden S.K. isimli şahsın hırsızlık suçundan 12 kaydının olduğu, D.A. isimli şahsın hırsızlık başta olmak üzere birçok suçtan 70 kaydının olduğu, G.M. isimli şahsın 5 adet çeşitli suçlardan kaydının olduğu ve N. G. İsimli şahsın ise çeşitli suçlardan kaydının olduğu tespit edildi.

Yapılan GBT sorgulamasında N.G. isimli bayan şahsın Antalya Asliye Ceza Mahkemesince 4 ayrı dosyadan "Hırsızlık" suçundan, Ankara, Karaman, Kayseri ve Niğde Asliye Ceza Mahkemelerince toplamda 8 dosyadan 12 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı,

D.A. isimli bayan şahsın ise Antalya Asliye Ceza Mahkemesi, Karaman Asliye Ceza Mahkemesi ve Kayseri Asliye Ceza Mahkemelerince "Hırsızlık" suçundan, Kayseri 1.Sulh Ceza Hakimliğince "Mala Zarar Verme" suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı tespit edildi.

Savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen şahıslardan 1997 doğumlu G.M. serbest bırakılırken, 1984 doğumlu S.K., 1986 doğumlu D.A. ,1990 doğumlu T.Ç. ve 1986 doğumlu N.G. isimli şahıslar tutuklanarak Nevşehir E Tipi Cezaevine teslim edildi.