AK Parti`li Murat Göktürk: "Aile arasına koyduğumuz emniyet, jandarma, hakimlik gibi tedbirler daha tehlikeli sonuçlara yol açtı." TBMM Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu, konunun muhatabı olan kamu kurumlarıyla sivil toplum temsilcilerinden yararlanacak, sığınma evlerini ziyaret edecek.

Komisyon, çalışma takvimi ve usulünü belirlemek üzere AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil başkanlığında toplandı. Çalışma takviminin sıkışık olacağına dikkati çeken Dedegil, genel seçim nedeniyle Meclis`in tatile gireceği için zamanı verimli kullanmaları gerektiğini söyledi.

Komisyon, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, aile mahkemesi hakimleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, üniversitelerin sosyoloji ve kadın araştırma merkezleri, sendikalar, kadın dernekleri ve barolardan temsilcilerin davet edilmesini, sığınma evlerinin ziyaret edilmesini benimsedi.

İlgili kurumlardan üç daimi uzman çağrılmasını kararlaştıran komisyon, çalışma aşamalarında yararlanılacak kesimleri de belirleyecek. Komisyon üyeleri, çalışma yöntemlerine ilişkin görüş ve önerilerini de dile getirdi. AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, konunun yasal tedbirlerle çözülemediğini belirterek,

"Ailenin Korunması Hakkında Kanun`da ailevi meselelere üçüncü kişileri araya koyduk, emniyet, adliye, mahkeme, savcılık tedbirleri daha tehlikeli sonuçlara neden oldu" diye konuştu. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, medya ve televizyon yayıncılarının dinlenilmesini isteyerek,

"Medya ve diziler şiddeti hem alevlendirebilir hem söndürebilir" dedi. AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak da Kur`an kurslarına giden kadınların, sorunlarını hocalara anlattığını ifade ederek, Diyanet görevlilerinin çalışmalarına katkıda bulunabileceğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, kamu kurumlarından çok sayıda kişinin çağrılması taraftarı olmadığını dile getirerek, "Sorunu zaten biliyoruz, tespitleri yapıp önerilerimizi belirlemeliyiz" diye konuştu.

Sığınma evlerine gidilmesi konusunda görüşlerini aktaran MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, "Sığınma evlerindekilerin mahremiyeti ve insan onuru var. Orada kalanların size konuşması için ortam ve güven lazım. Küçük gruplar halinde gidilmeli" dedi.

Komisyon çalışmalarını salı, çarşamba ve perşembe günleri yapacak, ek süre talebinde bulunmaması halinde 13 Nisan`da raporunu TBMM Başkanlığı`na sunacak.