Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde, bağcılığın tanıtılması ve teşvik edilmesi amacıyla Ürgüp Belediyesi tarafından bu yıl "48'inci Uluslararası Bağ Bozumu Festivali" düzenlendi.

Festival, Hükümet Konağı önünden festival alanına kadar düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Mehter takımı eşliğinde yapılan yürüyüşte yöresel kıyafetli kızlar traktörlerin üzerinden vatandaşlara üzüm dağıttı.

Festivalde konuşan Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, festivalin ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Bu yıl geçmiş yıllardan farklı bir konsept hazırladıklarını kaydeden Aktürk, gelecek yıllarda daha görkemli programlar yapacaklarını belirtti.

Festivalde “en hızlı üzüm ezme yarışması” ve “en hızlı üzüm yeme yarışması” düzenlendi.

"En hızlı üzüm ezme yarışması"nda içine çuvallarla üzüm konulan ahşap havuzlara çizmeleriyle giren yerli ve yabancı turistler, ezdikleri üzümün suyu ile sürahiyi en çabuk dolduran kişi olabilmek için yarıştı. Çinli turistlerin de katıldığı yarışı Furkan Yücel kazandı.

"En hızlı üzüm ezme yarışması"nda ise yarışmacılar büyük ter döktü. Yarışmanın sonunda Mehmet Sofularlı galip geldi.

Yarışmalarda birinci olanlara çeyrek altın hediye edildi. Dereceye girenlere ise ödülleri Vali İlhami Aktaş tarafından verildi.