İller Bankası 9. Bölge Müdürlüğü Yetkilisi, İlimiz genelinde 2014 yılı içerisinde 9 proje ile ilgili çalışmaların yürütüleceğini, bu çalışmalardan 3?ünün İçme Suyu, 5?inin kanalizasyon, 1 Projenin ise imar ?Harita sektöründe olduğunu söyledi.

Söz konusu projeler arasında yer alan Hacıbektaş içme suyu projesinin yatırım programına alındığını, Mustafapaşa içme suyu projesinin de yatırım programına alındığını kaydeden yetkili, Ürgüp içme suyu projesi işinin tamamlanma aşamasına getirildiğini ve bir hafta içerisinde kabulünün yapılabileceğini dile getirdi.

Avanos ilçesi içme suyu projesinin % 40 seviyelerinde olduğu bilgisini veren İller Bankası 9. Bölge Müdürlüğü Yetkilisi, Avanos ilçesine bağlı Kalaba Kanalizasyon Projesinin % 90 seviyelerinde olduğunu,

Akarca Kanalizasyon projesinin bitme aşamasına getirildiğini, Kozaklı ilçesine bağlı Karahasanlı Kanalizasyon Projesinin ise devam ettiğini vurguladı.

Ürgüp ? Mustafapaşa ve Uçhisar kanalizasyon Projeleri konusundaki çalışmaların devam ettiğini de söyleyen yetkili, söz konusu bu projelere bu yıl içerisinde 7 Milyon 905 bin TL ödenek harcanmasının öngörüldüğünü ve yılın ilk üç ayında parasal olarak gerçekleşmenin % 23 seviyesinde olduğunu söyledi.