Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk toplantıyı özellikle EMİTT turizm fuarı sonrası ve 2022 turizm sezonu öncesi tertiplediklerini söyledi.

Turizmin tüm bileşenleri ile yapılan toplantıda Ürgüp ve Kapadokya turizmi her yönüyle ele alındı.

Özellikle son günlerde gündeme gelen şehirlerarası otobüslerin Ürgüp terminaline girmemesi konusunda sektör temsilcileriyle detaylı bir değerlendirme yapan Aktürk, belediye tarafından 2022 yılında yapılacak proje ve yatırımlarla ilgili de bilgi verdi.

Turizmcilerin ve turizmin bölge için önemine değinen Aktürk, “Ürgüp’ümüz yaklaşık 10 bin yatak kapasitesiyle bölgenin konaklama merkezi konumunda. Nitelikli tesislerimiz ve nitelikli turist kitlemizle bizler de belediye olarak yaptığımız ve yapacağımız nitelikli işlerle turizmin ve turizmcinin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Belediye olarak turizmcinin her zaman yanlarında olduğunun altını çizen Başkan Aktürk, “Sizlerden her zaman olduğu gibi ricam, ne olursa olsun tüm doğruları bizden duyun. 2022 güzel bir sezon olsun, bereketli bir sezon olsun diliyorum. Sizde oldukça tüm Ürgüp’te oluyor çünkü.” dedi.