Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, “Ramazan, Ürgüp’te güzeldir. Hemşerilerimize unutulmayacak bir Ramazan yaşatmak için hazırlık çalışmalarımıza başladık.” dedi.

Altıkapılı türbenin etrafında hazırlanacak Ramazan sokağı için çalışmaları yerinde inceleyen Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, alanda her gün iftar sofrası kurulacağını belirterek, çeşitli sahne ve saha etkinlikleri ile hem çocuklara hem de aileler için bir çok etkinliğin Ramazan süresince devam edeceğini ifade etti.

Tanıtım ve satış stantlarının da Ramazan sokağı içerisinde planlandığını belirten Başkan Aktürk, “Sınırlı sayıda tanıtım ve satış standımız olacak, bu stantlardan 1 ay süresince kiralamak isteyen hemşehrilerimiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzden detaylı bilgi alarak başvurularını yapabilirler.” Dedi.

Aktürk, kurulacak etkinlik alanında tasavvuf konserleri, animasyon şovlar, söyleşiler, geleneksel tiyatro gösterileri ve çocuk oyunlarıyla, Ürgüp’te dolu dolu bir Ramazan Ayı yaşatacaklarını ifade etti.

Aynı Sofralarda Buluşacağız

Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdikleri iftar organizasyonlarıyla, Ramazan ayının maneviyatına uygun şekilde, birlik ve beraberlik içerisinde iftar yapacaklarını ifade eden Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, “Hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla Ürgüp’te her gün 300 vatandaşımızla aynı sofrada iftarda buluşacağız.

Belirleyeceğimiz menülerle, zengin fakir genç yaşlı ayrımı olmadan Ramazan soframız herkese açık olacak. Hayır yaparak bu manevi havaya katkı sunmak isteyen hemşehrilerimiz Belediyemize gelerek Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze isim yazdırabilirler, Allah, hayırlarını kabul etsin.” Dedi.