Türkiye Kayak Federasyonu Kayaklı Koşu B Ligi Yarışması, Bolu`nun Gerede ilçesinde yapıldı.

Arkut Dağı Kayak Merkezi`nde gerçekleştirilen yarışmaya, 6 ilden 98 sporcu katıldı. Kayakçılar, büyükler, gençler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde, 10, 5 ve 2,5 kilometrelik parkurlarda kıyasıya mücadele etti.

Türkiye Kayak Federasyonu Merkez Hakem Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ulukan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışların birinci gününde klasik, ikinci gününün ise serbest teknik olarak mücadele edildiğini ifade etti.

İki gün önce başlayan yarışmaya, Ankara, Sivas, Niğde, Bolu, Kırşehir ve Nevşehir illerinden 98 sporcunun katıldığını vurgulayan Ulukan, şunları söyledi:

"Kayaklı koşu yarışlarımız A ve B grupları olarak nitelendiriliyor. B Grubu`nda batı illerinden katılan sporcular mücadele ediyorlar.

B Grubu yarışlarını tamamladık. 2,5 kilometre uzunluğundaki pistte yarışan sporcularımızdan büyükler ve gençler kategorisinde yarışanlar 4, büyük bayanlar 2 tur, yıldız erkekler 2 tur, yıldız kızlar ve minikler ise birer tur attılar."

Sona eren yarışmada, dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Yarışları, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, federasyonun asbaşkan Ali Oto, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan?da izledi.