Ürgüp sinema salonunda gerçekleştirilen etkinliğe,  Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve Eşi Arzu Güleryüz Maraşlı, Ürgüp İlçesi daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Aktaş, konferansta Kariyer Günleri "Hayatın Anlamı Kitap" Projesi etkinliği dolayısıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, öğrencilik hayatından Kaymakamlığa ve buradan da Valilik Makamına nasıl geldiği konusunda bilgiler verirken, Valiliğin görev tanımını sunu eşliğinde anlattı.

Vali Aktaş, öğrencilere tarihimizi okuyarak daha iyi bilmenin, yakın geleceğimize ışık tutacağını ve ulusal değerlerimize sahip çıkarak, kendilerini iyi yetiştirmelerinin çok önemli olduğunu ifade etti. Ülkemizde her alanda hangi görevde olursa olsun ister öğrenci, öğretmen, memur, müdür, doktor, işçi, Kaymakam ister Vali olsun mesleğinin ne olduğunun önemli olmadığını, görevini layıkıyla, hakkıyla yerine getirmesi hususlarının önemli olduğunu vurguladı.

Dinletiye katılanlara kitap okumanın faydalarından bahsederek, ileriki yaşamlarında bu faydaları daha iyi anlayacaklarını söyledi.

Gelişen teknoloji ile bilgisayar başında boş zaman geçirilmemesini, bu zamanın kitap okuyarak değerlendirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Vali Aktaş, konuşmasının ardından,  "Hayatın Anlamı Kitap" Projesi çalışmalarını yürüten Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve Eşi Arzu Güleryüz Maraşlı’ya teşekkür etti.

Etkinlik, karşılıklı soru cevap ve bilgi alış verişinin ardından sona erdi.